dijous, 22 de gener del 2009

fotos previ


En el procés de construcció del cap que ens servirà després de motlle , (en este cas en ferem tres) hem seguit el mètode que va emprar Salvador Mayor, "El Tio Cordera" al fer-los per primera vegada a l'any 1942. Una peça d'algeps en forma de ou i afegint després les orelles, nas boca i ulls, am gran ximplea lo que ens permet modificar a voluntat la peça final, ja que treballem sobre ell amb cartró de cavallet i farinetes, o midó, i podem fer modelant, un nas gros, enxamplar els llavis, afegir monyo, posar selles,... podem donar el especte que ens convinga, mentre que si el motlle és el normal, la peça és construeix per dins i no te la mateixa maleabilitat.

Una vegada el cap de cartró tinga consistència, cal tallar-lo per treure-lo del motlle i cosir-lo i reforçarlo per a donar-li el acabament final amb pasta i pintura

Sabem que per este sistema és van fer els caps de nanos a Callosa i és per això que els estem fent igual, perque pensem que així ajudem a conservar el valor patrimonial que tenen, desde el motlle d' algeps fins els caps en cartró de cavallet, salvant també la forma i les mides.

Abans de que el tio Cordera els construira ja n' havien d'altres a Callosa, però malauradament no en tenim imatges i volem pensar que ell els degué copiar el més paregut possible, el mateix que ara estem fent nosaltres.