divendres, 26 de desembre del 2008

UN ARTISTA A ESTUDIAR







Rudolf Otto Beth

Naixcut el 6 de desembre de 1926 en Dinamarca,  resideix desde 1991 en Callosa d'en Sarrià.

El seu avi matern, el pintor danés Lauritz Norgaard el va influenciar en el camí del art (pintura) i als 10 anys va començar a prendre les primeres lliçons de la mà dels pintors naturalistes Sr. Tender i Sr. Hecht, de manera que als 11 anys va fer la seua primera expossició en una galeria de Dinamarca.

Ha estudiat sempre oficis lligats a les arts i ha treballat en decoració, publicitat, escenógraf, il-lustrador en una editorial.

En 1949 va fer un viatge d'estudis a Sudamérica i és va quedar, cumplint un somnit de joventut i és allí on ha fet la major part de la seua obra artística, sobre tot en Argentina, en la ciutat de El Dorado.

Ha convisgut llargues temporades entre els indigens amazònics i ha fet molta obra sobre ells.

HA viatjat sovint a Europa i ha creat obra constant del paisatge de allà hon ha estat com ara França, Holanda, Dinamarca, Alemanya, nord i sud d'Espanya,...fins quedar-se a Callosa.

Malgrat la seua retirada aparent, estos últims anys no ha deixat de correr per tots els llocs que li han segut atraients plasmant els paisatges que veia en els llenços. ns i tot ha fet noves expossicions en Dinamarca fent constants viatges organitzatius.

La comarca de la MArina ha estat una constant en la seua visió pictòrica últimament i les sales de les cases de cultura de molts pobles ha acollit la seua obra de un cert tò impresioniste.

El darrer que està experimentant és el surrealisme i  ha trobat en esta tècnica una via expresiva novedosa que li permet fer crítica social i expresar opinió directa i contundent sobre el que veu i viu al mon dels mitjans de comunicació de cada dia.

Ell mateix diu que el art figuratiu naturalista li ha permitit manifestar allò que li resultava interesant usant la vista pero ara te ganes de usar la ment i el surrealisme és el mijà més adecuat.

Malgrat la edat i els problemes de salut que ja l'acompanyen no pensa en descansar i cada dia comença nous reptes.

He fet algunes fotos de la seua obra, o de la que conserva amb ell i que aniré completant amb ella este apartat dedicat a este artiste.

Estes son algunes.