dimarts, 6 de juliol del 2010

IMATGES DEL LLIBRE 150 ANYS DE FESTA




Parlem un poc més del llibre especial dels 150 anys de festa a Callosa d'en Sarrià.

En ell participen diferents autors amb 20 articles en un viatge d'investigació, des d'els oritges de les festes de moros i cristians fins als nostres dies.

Callosa com altres pobles importa esta festa desde Alcoi, però no és tan sencill, per exemple, la Mahoma ens arriba desde un altre poble i dels balls no en sabem l'oritge.

La confluència de diferents factors al llarg dels anys ha donat el fer especial d'esta festa a Callosa, amb elements particulars que s'han incorporat poc a poc, per la mateixa gent festera.

Aquest llibre és un treball serios de recopilació documental, imatges des de principi de segle XX, il-lustracions de artistes, investigació, diversificació de continguts, aportacions novedoses basades en nous decobriments i sobre tot, història, tant del fet fester com dels fets propis dels origens i la posterior conformació de la Festa de Moros i Cristians com ara la coneixem, i les circumpstàncies que la varen acompanyar.

El treball coordinat per Carles Tasa ha esdevingut un material que tot fester deuria tenir en sa casa, i no sols els festers, si no també els callosins en general. Més enllà d'una apologia a la festa és un document d'interés cultural i històric.

El llibre podeu trobar-lo a l'Associació de Moros i Cristians, o a les llibreries del poble que s'han oferit a col-laborar desinteresadament. També podeu adressar-vos al meu correu.

toniferri3@gmail.com

................